فهرست

سوراخکاری

سوراخکاری

سوراخکاری چیست؟ (آشنایی با مفهوم سوراخ کاری)

سوراخکاری، نمونه ای از فرآیند برشی است که با استفاده از مته یک سوراخی با مقطع دایره ای شکل بر روی قطعات به وجود می آید. مته، یکی دیگر از ابزارهای برشی است که از مقاطع مختلفی تشکیل شده است و با سرعت زیادی در حرکت است. به مرور و در اثر پیشروی، لبه های مته فشار زیادی را به قطعه وارد می سازد و سوراخ کاری انجام میشود. حرکت برشی اول، چرخش مته است. در حالی که پیشروی، حرکت مته در ابتدای محور دوران آن به درون قطعه است.

مته های مارپیچ، شامل دو لبه برشی است؛ که هر کدام از این دامنه ها بر روی یک لبه قرار میگیرد. برای فرآیند سوراخکاری نرخ براده برداری، برابر با حاصل ضرب مساحت سطح مقطع سوراخ مته کاری شده در نرخ پیشروی مته می باشد.

اگر شما هم می خواهید با انواع سوراخکاری فلزات با دریل و مته و همچنین روش های سوراخکاری آشنا شوید، با ما همراه شوید.

سوراخکاری

انواع سوراخکاری

انواع عملیات سوراخکاری شامل:

سوراخ کاری با مته (دریل)

ماشین مته، یکی از انواع دستگاه ها و ابزارهای سوراخکاری است. البته این وسیله کارایی دیگری به جز سوراخ کاری دارد. دریل، با حرکت دورانی و وارد کردن نیرو به یک نقطه مشخص، به سرعت به حرکت در می آید و سطوح متفاوت را سوراخ می کند.

مدل دیگری از مته ها مارپیچی است که برای سوراخ هایی با طول کمتر از پنج برابر قطر کاربرد دارد. برای طول های بیشتر، برداشتن همزمان براده ها موجب بالارفتن آنها از خیاره میشود و رساندن روانکار به قسمت پایینی قطعه مشکل ساز میشود. مته هایی که برای سوراخ کردن سوراخ های عمیق استفاده میشود، دارای سوراخ های داخلی اند که با محور مته هم راستا می باشند به طوری که روانکاو می تواند به لبه های برشی پمپ شود.

سوراخ کاری با پانچ

برای افزایش دقت و سرعت فرآیند سوراخکاری از پانچ استفاده میشود. در واقع پانچینگ، یک عملیات شکل دهی فلزات است که با به کار بردن یک پرس پانچ، به ابزاری به نام پانچ نیرویی اعمال می شود تا وارد قطعه انتخابی شود و با برش دادن قطعه، یک سوراخ در آن به وجود آورد. اصولا پانچ بعد از عبور از قطعه و سوراخ کردن آن، به داخل یک حفره جدید در زیر قطعه وارد میشود. در طول عملیات پانچ کاری، یک تکه از فلز قراضه به داخل حفره تازه به وجود آمده می افتد.

سوراخکاری

روش های سوراخ کاری:

سوراخ کاری بدون کمک گرفتن از ابزارآلات و تجهیزات کار چندان ساده ای نمی باشد و به تجربه و مهارت زیادی نیاز دارد. در ادامه شما را با انواع عملیات سوراخکاری آشنا می کنیم تا به کمک آن بتوانید بدون هیچ وسیله ای سوراخ هایی کاملا صاف و مستقیم به وجود آورید.

1. سوراخکاری به روش انعکاس تصویر

در ابتدا یک سی دی قدیمی که بلا استفاده می باشد را بردارید و سپس آن را بر روی صفحه قرار دهید به طوری که سمت لیبل و برچسب آن به روی قطعه باشد.

مرکز آن را با وسط سوراخی که می خواهید ایجاد کنید تنظیم کنید. حال اینکه مته را روی قطعه بگذارید، به صورتی که در اطراف سی دی قرار گرفته باشد.

در مرحله آخر تنها کافی است موقعیت مته را بر روی یک خط مستقیم با انعکاس آن بر روی سی دی نگه دارید.

2. سوراخکاری به روش راهنما

دو تکه تخته غیر قابل استفاده را بردارید و طوری در مقابل هم قرار دهید که زاویه بین آنها 90 درجه باشد. نکته قابل توجه این است که همه ی زاویه های این دو تکه چوب باید 90 درجه باشد در غیر این صورت عملیات به خوبی انجام نمیشود.

طوری که مته ها در گوشه تخته ها قرار گرفته است، سوراخ کاری را آغاز کنید. تخت ها برای مته به عنوان یک راهنما می باشند و باعث میشوند که سوراخی مستقیم به وجود آید.

3. سوراخکاری به وسیله ابزارهای کمکی

دقیق ترین روش برای ایجاد سوراخ مستقیم، استفاده از ابزارهای مختلف سوراخ کاری است. ابزارک های متنوعی برای تبدیل دریل به یک ابزار پیشرفته وجود دارد. در این راه شما می توانید سوراخ های مستقیمی را با زاویه های گوناگون به وجود آورید.